120086533_337645180817591_73033110923235

Mijn verhaal als coach

Interview met Jasmijn Jonkers

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Ik ben een open-minded persoon, die een oog heeft voor anderen. Ik ben positief ingesteld en oplossingsgericht. Oprechtheid en eerlijkheid zijn voor mij erg belangrijk, aangezien je dan de beste versie van jezelf kan zijn. Soms ben ik wat chaotisch, maar dat weegt niet op tegen de positieve kanten van mijn karakter. 


Mijn motto is te omschrijven in één woord: Nalu. Nalu betekend ‘golf’ in het Hawaiaans. Ik houd van water, maar ik vind het ook belangrijk dat we meegaan in de stroom van het leven. Ook wel bekend als “go with the flow!”

Wat zijn jouw beste eigenschappen? 

Mijn beste eigenschap is dat ik niet snel oordeel of vooroordeel, omdat ik mijn eigen mening niet als een feit zie. Ik vind het ook belangrijk dat een ander gerespecteerd wordt voor wie hij/zij is, ongeacht of diegene binnen het maatschappelijke plaatje past. 

Wat vind jij belangrijk in het leven?

Genieten, lol hebben en vooral verder ontwikkelen!

Waarom ben jij coach geworden? 

Elk mens is anders en iedereen heeft een eigen brein, met een uniek kwaliteiten-pakket!            

Toch is de wereld nog steeds vooral gericht op de gemiddelde mens, waardoor sommigen niet de kans krijgen om hun kwaliteiten optimaal te benutten. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de uitwerking van het schoolsysteem. 

Wij gaan allemaal naar school vanaf het moment dat we 4 jaar oud zijn. Hier wordt de basis gelegd voor ons leerproces en onze ontwikkeling als mens. Het schoolsysteem is echter met name gebaseerd op hoe de gemiddelde leerling het beste leert en presteert op vakken die ‘belangrijk zijn’. Terwijl er ook een deel van de leerlingen is die niet tot de kwaliteiten beschikt om deze ‘belangrijke vakken’ goed onder de knie te krijgen, doordat ze tot andere kwaliteiten beschikken! 

Helaas is het schoolsysteem vaak nog niet flexibel genoeg om voor iedereen een geschikte leerwijze toe te passen. Wanneer je (van jongs af aan) geconfronteerd wordt met het feit dat jij ergens niet goed in bent, kan dit ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen verminderd. Vooral wanneer je merkt dat de mensen om je heen geen moeite hebben met datgene waar jij wel mee worstelt.  

Ik vind het juist erg belangrijk dat mensen een persoonlijke benadering krijgen, waarbij er wordt gekeken naar wie die persoon is en wat diegene nodig heeft. Doordat dit nog te weinig gebeurd in de hedendaagse maatschappij, wil ik graag mijn hulp aanbieden voor mensen die hinder ondervinden door onrust en prikkels. Samen met jou wil ik kijken naar hoe je om kan leren gaan met ‘drukte in je hoofd’, jezelf beter leren kennen en je zelfvertrouwen opbouwen!

Wees jezelf en wees daar trots op! 

Waarom zou ik jou kiezen als coach? 

Ik help graag anderen, en ik ben benieuwd naar wie jij bent! Laten we samen kijken naar hoe we jouw kwaliteiten in de spotlight kunnen zetten, zodat je meer kennis over jezelf krijgt en met zelfvertrouwen mee kan bewegen met alles wat het leven op je pad brengt. Volg vooral je hart!