Zoeken
  • MijnDrukte

Dat is toch logisch!

Bijgewerkt op: 27 aug. 2020

Dat is toch logisch!”, “Dat snap je toch wel?”, “Begrijp je dat nou écht niet?

Schieten deze gedachten wel eens door jouw hoofd tijdens een gesprek? Of ervaar jij dat anderen deze woorden naar jou uitspreken? Stel er wordt iets aan jou uitgelegd, maar je begrijpt niet gelijk wat er mee bedoeld wordt of wat er van je verwacht wordt. Het kan gebeuren dat mensen elkaar soms niet helemaal begrijpen, jong én oud.


Wat nou als jouw brein nu net even anders werkt dan het brein van een ander? Mogelijk heb je de uitleg niet goed hebt begrepen door de manier waarop het aan jou is uitgelegd. Voor een ander klinkt het wellicht heel simpel, maar misschien heb jij een extra uitleg nodig of zou een andere methode beter bij je passen.


Veel mensen gaan er vanuit dat iedereen op dezelfde manier denkt als zij zelf doen, maar niet iedereen werkt of denkt hetzelfde! Wanneer we hier niet duidelijk over communiceren, kunnen er gemakkelijk misverstanden ontstaan door het verschil in denken.

Volwassenen en jeugd, die vanaf jongs af aan hinder ondervinden van drukte en prikkels, ervaren regelmatig onbegrip in hun omgeving.


Herken jij dit bij jezelf of bij een ander? En vind je het lastig om hiermee om te gaan? Dan help ik je graag! Bel, app of mail gerust als je vragen hebt of hulp zoekt!


Groetjes, Jasmijn


www.mijndrukte.nl

info@mijndrukte.nl

06-12741177


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven