Zoeken
  • MijnDrukte

Faalangst bij (prikkelgevoelige) mensen

Het is weer tijd voor een nieuwe blog! Vandaag wil ik graag wat delen over een veelvoorkomende angst onder kinderen én volwassenen: faalangst. Als je mijn vorige blog ‘Dat is toch logisch’ bent tegengekomen, dan heb je al een introductie gehad over waarom sommige mensen, jong en oud, verschillend kunnen denken. Dat wordt namelijk beïnvloed door een sterker ontwikkelde linker- of rechterhersenhelft.


Dat jij anders denkt dan anderen, of tot andere kwaliteiten beschikt, maakt jou niet minder waardevol. Iemand met een andere denkwijze of andere kwaliteiten, geeft simpel gezegd een andere bijdrage aan onze diverse samenleving. Het is juist deze diversiteit onder mensen die onze samenleving zo bijzonder en vernieuwend maakt. Er is niks mis met anders zijn, want juist dat wat jou anders maakt, maakt jou speciaal!


Nu begrijp ik dat het ook lastig kan zijn als jij je anders voelt, of als je het idee hebt dat je niet kan voldoen aan de verwachtingen van anderen. Als je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent, kan dat ervoor zorgen dat je je onzeker gaat voelen of last krijgt van faalangst. Faalangst kan je belemmeren in het ‘trots zijn op wie je bent’, waardoor onzekerheid een steeds grotere rol in je leven kan gaan spelen. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je je niet realiseert, dat je geweldig bent zoals je bent!


Er zijn drie verschillende soorten van faalangst:

  1. Cognitieve faalangst

  2. Sociale faalangst

  3. Motorische faalangst


Als meer wilt weten over de verschillende soorten van faalangst, lees dan mijn volgende blog!


Groetjes, Jasmijn


www.mijndrukte.nl

info@mijndrukte.nl

06-12741177


0 weergaven0 opmerkingen