Zoeken
  • MijnDrukte

Hoe ik denk

Bijgewerkt op: 7 sep. 2020

Waardoor zou het kunnen komen dat jouw brein anders denkt dan sommige mensen in je omgeving?


Ieders brein bestaat uit twee hersenhelften: een linker- en een rechterkant.

Beide hersenhelften ontwikkelen verschillende kwaliteiten en de meeste mensen beschikken over kwaliteiten van beide kanten. Alleen kan het vaak zo zijn, dat iemand net wat meer kwaliteiten heeft van de linkerkant, of juist van de rechterkant. In principe heeft ieder persoon een uniek kwaliteiten-pakket!Zoals je ziet brengen beide hersenhelften verschillende kwaliteiten aan het licht en zijn deze kwaliteiten soms zelfs elkaars tegenpolen. Doordat de meerderheid van de maatschappij sterker is met het linkerdeel van het brein, is het schoolsysteem en de maatschappij voornamelijk hierop gericht.


Maar wat als jij nu sterk bent met het rechterdeel van jouw brein? Dan kunnen er best nog eens uitdagingen op je pad komen. Doordat je onbegrip in je omgeving ervaart, een opdracht krijgt die niet bij jou past of een uitleg krijgt die je niet begrijpt, kan dit ervoor zorgen dat jij aan jezelf begint te twijfelen. Hierdoor kan je onzeker worden of zou je zelfs faalangst kunnen ontwikkelen.


Herken jij dit bij jezelf of bij een ander? En vind je het lastig om hiermee om te gaan? Dan help ik je graag! Bel, app of mail gerust als je vragen hebt of hulp zoekt! Ook voor tips en trucs om beter mee te komen in deze maatschappij, kan je contact met mij opzoeken.


Groetjes, Jasmijn


www.mijndrukte.nl

info@mijndrukte.nl

06-12741177


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven